corona virus

Veel aanvragen voor ontwikkelingen waarbij een vergunning nodig is of een bestemmingsplan moet worden gewijzigd, zijn al ver voordat het coronavirus Nederland bereikte ingediend en voorbereid. Vergunningen worden ook tijdens de coronaperiode verleend en ook bestemmingsplannen worden gepubliceerd. Wat betekent dit en waar moet u op letten?

Op het moment dat een bestemmingsplan in ontwerp ter inzage wordt gelegd, is er een periode van 6 weken waarbinnen u een zienswijze kunt indienen. Daarna kan dat niet meer en is uw kans verkeken.

Indien iemand in uw omgeving een vergunning heeft aangevraagd en deze wordt verleend, dan heeft u ook 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Na die periode is de vergunning onherroepelijk en kunt u er niets meer tegen doen. Het blijft dan ook zaak hierop te blijven letten. 

Om te voorkomen dat u in deze bijzondere tijden een publicatie in de lokale krant of digitaal mist, kunt u zich voor uw buurt aanmelden voor de e-mailservice van de overheid. Wij verwijzen u graag naar https://overuwbuurt.overheid.nl/.

Is er in uw omgeving een vergunning verleend of bestemmingsplan gepubliceerd en bent u het er niet mee eens? Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neemt u dan contact op met een van onze specialisten van de sectie Handhaving.