Soms wordt de aansprakelijkheid (door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de) schadeveroorzaker ontkend. En als de aansprakelijkheid eenmaal is erkend, volgt vaak een discussie over de aard en omvang van het letsel dat het ongeval heeft veroorzaakt (de aansprakelijkheidsverzekeraar ontkent dat u daadwerkelijk klachten hebt of ontkent dat er medisch causaal verband bestaat tussen het letsel en het ongeval (“zonder het ongeval zouden de klachten ook zijn ontstaan”, “voor het ongeval had u al klachten”). Ook ontstaan veelal discussies over de omvang van de schade (“de schade is in werkelijkheid niet zo hoog”, “deze schade is niet door het ongeval veroorzaakt”, “bewijs van schade ontbreekt”). Soms zijn slachtoffers zich niet eens bewust van diverse schadeposten welke dan ook niet in de afwikkeling worden betrokken hetgeen ernstige gevolgen kan hebben(denk aan pensioenschade door arbeidsongeschiktheid, belastingschade, verlies van allerlei toeslagen). En aan het einde van het schaderegelingstraject rijzen ook nog tal van vragen: “kan de letselschade finaal worden afgewikkeld?” of “dient bij de afwikkeling een voorbehoud te worden opgenomen vanwege schade die ik in de toekomst lijd? “

Het schaderegelingstraject duurt lang en is erg ingewikkeld. Als slachtoffer zit je niet op dit soort conflicten te wachten. Als slachtoffer wil je – heel begrijpelijk – je leven zo snel mogelijk weer op de rails krijgen en de regie weer in eigen handen nemen. Een goede advocaat is hierbij eigenlijk onontbeerlijk. Hij kan uw zorgen zoveel mogelijk uit handen nemen, u voorzien van advies en bijstand gedurende het schaderegelingsproces (ook tijdens het – minnelijk – overleg met een aansprakelijkheidsverzekeraar) en zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Hebt u letsel opgelopen veroorzaakt door een ongeval, een verkeersongeval, een arbeidsongeval of een medische fout? Wij adviseren u in dat geval een professionele advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is op het gebied van het letselschaderecht.

Mr. (André) van Schaick is LSA Letselschade Advocaat. Niet iedere advocaat mag zich LSA Letselschade Advocaat noemen. Dat mogen alleen de leden van de Vereniging LSA (Letselschade Advocaten). Aan LSA advocaten worden hoge kwaliteitseisen gesteld op het gebied van letselschade.

Bezoek www.linssenletselschade.nl voor uitgebreide informatie wat wij voor u kunnen betekenen.