Willem Remie

Advocaat

E: w.remie@linssen-advocaten.nl

T: 013 542 0400

Zodra u wordt geconfronteerd met een besluit of vervolging vanwege de overheid, is het zaak dat u precies weet waar u aan toe bent. Al snel bent u, vanwege de veelheid aan regelgeving, zelf niet in staat uw probleem te overzien en juist dan is een deskundige en heldere kijk op de zaak van groot belang.

De vaak ongelijke verhouding tussen u als burger en de overheid (overheidsorgaan dan wel openbaar ministerie) maakt het bestuurs- en het strafrecht voor Willem interessant. Het steeds opnieuw streven naar het maximaal haalbare resultaat voor u maakt de advocatuur voor hem uitdagend.

Willem Remie heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, waar hij in 2006 afstudeerde in de strafrechtelijke afstudeerrichting. Sinds 2008 is Willem werkzaam bij Linssen cs Advocaten en sinds 2020 als partner. Inmiddels heeft hij zich gespecialiseerd in het bestuurs- en het strafrecht. Binnen het bestuursrecht behandelt Willem onder andere zaken op het gebied van bestuursrechtelijke handhaving en het milieu- en ruimtelijke ordeningsrecht. Binnen het strafrecht staat hij cliënten bij op het gebied van zowel het commune strafrecht als het economisch strafrecht. Daarnaast heeft Willem binnen deze rechtsgebieden inmiddels ruime ervaring en affiniteit opgebouwd met de agrarische sector en de binnen deze sector veel voorkomende juridische problemen. Bij de behandeling van zijn zaken hanteert hij een nuchtere en resultaatgerichte werkwijze, waarbij procedures niet worden geschuwd.

Willem heeft in 2021 de postdoctorale specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht van de Grotius Academie cum laude afgerond.

Lidmaatschappen

  • Vereniging voor Agrarisch Recht