Rowenta van de Laak

Advocaat

Rowenta van de Laak studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg. Omdat zowel het civiele recht als het arbeidsrecht haar interesseerde, schreef zij een scriptie op het snijvlak van die rechtsgebieden. Haar scriptie, met de titel “Misbruik van faillissementsrecht om arbeidsrechtelijke bescherming te omzeilen” is destijds genomineerd voor de Facultaire Scriptieprijs van 2005.

In 2005 studeerde Rowenta cum laude af. Van 2004 tot 2007 was zij werkzaam als docent privaatrecht aan de Universiteit van Tilburg. Rowenta wilde echter de rechtspraktijk ervaren. Daadwerkelijk juridische problemen oplossen. Daarom maakte zij in 2007 de overstap naar Linssen cs Advocaten. Vanaf februari 2007 is Rowenta voor Linssen cs Advocaten werkzaam als advocaat.

In 2016 heeft zij PALA (Postacademische Leergangen Arbeidsrecht) aan de Erasmus Universiteit met goed resultaat behaald en is zij lid geworden van de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland).

Rowenta heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van arbeidsrechtszaken in de breedste zin van het woord. Conflicten op de werkvloer, ontslagkwesties, arbeidsongeschiktheid en/of re-integratie zijn kwesties die u vaak beter oplost met gedegen arbeidsrechtelijk advies, of u nu werkgever of werknemer bent. Rowenta regelt dat voor u. Rowenta bekwaamde zich overigens ook in het sociaal zekerheidsrecht en staat zodoende werkgevers en werknemers bij in geschillen met het UWV.

Rowenta is juridisch sterk maar ook pragmatisch ingesteld. Het merendeel van haar zaken regelt zij. Niet geregeld, dan behartigt zij uw belangen bij de rechter met verve. Van klanten krijgt Rowenta vaak zeer positieve evaluaties.

Lidmaatschappen

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).
  • Vereniging Jonge arbeidsrechtadvocaten (VJAA)
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda / ’s-Hertogenbosch