Maurice Stassen

Advocaat

E: m.stassen@linssen-advocaten.nl

T: 013 542 0400 of 06 51183480

Maurice Stassen heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht, met het accent op strafrecht. Daarna heeft hij aan de Universiteit van Tilburg nog milieurecht, ruimtelijke ordening en bestuursrecht gestudeerd. De dag na zijn afstuderen, in september 1994, startte Maurice zijn loopbaan bij Linssen cs Advocaten en daar is hij met veel plezier gebleven.

In 1997 is Maurice beëdigd als advocaat en in 2003 is hij partner bij Linssen cs Advocaten geworden. Vanwege zijn ruime ervaring en het met succes voltooien van de postacademische specialistenopleiding strafrecht, kan Maurice zich met recht een specialist in het strafrecht noemen.

Maurice is bij Linssen cs Advocaten actief op diverse rechtsgebieden, maar duidelijk gespecialiseerd in het strafrecht.  Maurice behandelt zowel zaken in het gewoon strafrecht als zaken in het economische strafrecht. Bovendien behandelt hij zaken in cassatie bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Maurice is op het terrein van economisch strafrecht met name actief in diverse zaken over varkensrechten, mestfraude, melkfraude, verwaarlozing van vee, tewerkstelling van vreemdelingen en fraude met afvalstoffen. Ook zaken met betrekking tot luchtwassers, export van mest en melk en het vervoeren van teveel of wrak vee zijn hem zeker niet vreemd. In een zaak over vermeende fraude met afgekeurd vlees heeft hij met succes de wijze van opsporing bekritiseerd, met een klinkende vrijspraak tot gevolg.

Zoals gezegd, is Maurice ook actief in het gewoon strafrecht. Hij behandelt zaken met betrekking tot verkeersongelukken, maar ook diefstal, hennepgerelateerde zaken, zedenzaken, mishandelingen en ook moord en doodslag. Op al deze terreinen heeft Maurice ruime ervaring. U kunt meer informatie lezen op de pagina over strafrecht.

Maurice is ook actief in het behartigen van belangen van slachtoffers, zoals bijvoorbeeld in de Schiedammer Parkmoord. Hierover geeft hij cursussen aan collega-advocaten. Daarnaast is hij, als actief jager, gespecialiseerd in het jachtrecht en in het procederen over ingetrokken of geweigerde jachtaktes.

m.stassen@linssen-advocaten.nl

06-51183480

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten
  • Nederlands – Vlaamse Vereniging van Strafrechtadvocaten
  • Voormalig lid Adviescommissie strafrecht, die periodiek overleg voert met de rechtbank en het Openbaar Ministerie
  • Lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken
  • Vereniging voor Agrarisch Recht