Marieke Toonders

Advocaat

E: m.toonders@linssen-advocaten.nl

T: 013 542 0400

Marieke Toonders is in 2009 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg voor de opleiding Recht en Management. Na haar studie is Marieke ruim 5,5 jaar werkzaam geweest bij een gerenommeerd advocatenkantoor binnen de sectie bestuursrecht. Agrarische zaken vormden een belangrijk onderdeel van haar praktijk.

Vanaf juni 2015 is Marieke werkzaam bij Linssen cs Advocaten. Ze maakt deel uit van de sectie overheid en richt zich met name op vraagstukken die verband houden met agrarisch recht, milieurecht, natuurbeschermingsrecht en ruimtelijke ordening.

Vanwege een agrarische achtergrond, heeft Marieke een grote passie voor het agrarisch recht. Doordat zij vanuit verschillende bestuursfuncties op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de agrarische sector, staat zij voor een terdege aanpak van uw zaak.

Verder is Marieke nauw betrokken bij de paardenhouderij. Zo heeft zij in 2014 de Handreiking “De paardenhouderij in het omgevingsrecht” herschreven. Een belangrijk instrument waarvan zowel het bevoegd gezag als de rechterlijke macht veelvuldig gebruik maakt.

Lidmaatschappen

  • Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO)
  • Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK)
  • Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN)
  • Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS)